Elektriker I Offert

{Elektriker I Offert},{Enhagsvägen 7, 183 40 Täby
Enhagsvägen 7, 183 40 Täby 183 40 Stockholm, Täby
Phone: 08-550 043 33
Elektriker Täby | Snabba svar från proffs

Elektriker Täby | Snabba svar från proffs

Adam Palmer från Elektriker Täby övervakar installationen av stora elektriska system i byggnader, arbetande axel-till-axel med elektriker i verktygsbälten, många av dem fackliga killar med familjerötter i byggbranschen. Palmer tog en annan väg. Han har en universitetsexamen inom elektromekanik – och han känner sig inte minst kvalificerad för denna arbetslinje.

“Jag tror att folk inte inser hur mycket vetenskap och teknik kan gå in i kontrollen av en byggnad”, säger Palmer, en projektledare med J.M. Electrical Co. “Du slår inte bara på en termostat och får varm eller kall luft. Det finns mycket mer till det.

Alltid bland de mer tekniska bransch männen har elektrikeren idag blivit en högteknologisk arbetare. Byggnader drivs alltmer av komplexa system som använder datorprocessorer, sofistikerade kontroller, fiberoptik och andra nätverksutrustning. Det betyder att elektriker som installerar dessa system, och de underhållsarbetare som övervakar dem, måste vara nästan lika kunniga som de personer som konstruerade utrustningen.

Till exempel kommer fackliga lärlingar från Elektrikerna Täby som träder i träningsprogrammet på IBEW Local 103 att behöva egna bärbara datorer när klasserna börjar i september. “Där för 20 år sedan var det mest praktiskt, lär dig på jobbet, idag måste du ha bra datorkunskaper”, säger Jim O’Connell, chef för fackets träningscenter i Dorchester. “

 

Förutom workshops som är fulla av jätte spolar av kabla och kretskort, innehåller fackets träningscenter tre dator laboratorier som inte skulle vara ute på plats på en universitets campus.

Vissa elentreprenörer skapar till och med utbildningsanläggningar för att vidareutbilda arbetstagare om de högteknologiska aspekterna av jobbet. JM Electrical har öppnat en anläggning i Saugus för att undervisa sina arbetare de finare arbets punkterna med byggnads automatiseringssystem som kombinerar olika funktioner som ljus, värme, ventilation och luftkonditionering samt brand- och säkerhet salar i ett komplext nätverk som drivs av en huvudman Kontrollpost.

 

“Det är väldigt komplicerat, och vi behöver tekniska personer att göra installationen”, säger Paul Guarracino, ordförande för J.M. Electrical och Elektrikerna i Täby , som ligger i Lynnfield.

På IBEW-träningscentret använder eleverna datorer för att driva lokala nätverk och den programvara som styr de komplexa systemen, som är anslutna till fiberoptiska mätare.

 

“De flesta kontrollerna i systemen är elektromagnetiska, och fiberoptiken mäter förändringar i luftfuktighet, temperatur och luftflöde”, förklarade O’Connell, IBEW-tränaren.

Den avancerade träningen krävs inte bara för installatörer av dessa moderna system, men för dem som underhåller dem dagligen. Arbetare som en gång kallas vaktmästare kallas nu “energilednings tekniker”.

 

Behovet är särskilt starkt i Boston-området, där de många sjukhusen, laboratorierna, universiteten och bioteknik bolagen har stora, komplexa elektriska system-drivmaskiner och enheter som kräver felfri service.

 

Bostadsfastigheten i gemenskapen blivit alltmer grön, eftersom både nybyggnation och befintliga byggnader är utrustade med kontroller och andra anordningar för att använda energi mer effektivt. Under lågkonjunkturen, när några få kommersiella byggnader byggdes, vände byggbranschen till energibyggnader av befintliga fastigheter som en stadig affärskälla.

“Vi har blomstrat,” sa Guarracino om efter byggnadsarbetet under nedgången.

Häftet stimulerades av federala och statliga incitament och den nedersta raden beräkningen att de skulle generera långsiktiga besparingar på räkningar. En studie från Rockefeller Foundation i 2012 visade att investera så mycket som 279 miljarder dollar för att göra byggnader i USA mer effektiva skulle ge upp till 1 biljoner dollar i energibesparingar över 10 år.

 

IBEW Dorchester-anläggningen är redan ute i trenden mot ren energi och gröna byggnader. Anläggningen har en vindkraftverk, ett områdesmärke, och det har en soluppställning på taket och en laddstation för elbilar. Det utökar nu sin träningsanläggning till en intilliggande byggnad, som kommer att innefatta ett annat data laboratorium och ett demonstrations sjukhus.

Allt detta har inneburit att killar som Adam Palmer, högskoleexamen med bakgrund i vetenskap och teknik, blir allt vanligare både på fackliga träningsanläggningen och på arbetsplatsen.

 

Palmer sa att det har varit tillfredsställande att jobba med de begrepp som fascinerade honom i klassrummet, samtidigt som han betjänade ett större socialt syfte.

“På dagen, kanske en vaktmästare skulle stänga av lamporna på natten och kolla pannorna,” sa Palmer. “Nu kan han sitta i ett rum och kontrollera byggnaden. Det leder till bättre komfort, bättre effektivitet, besparingar, och i slutändan leder det till en bättre miljö. ” Mer historier från verkligheten finns på https://www.elektrikerioffert.se