Elektriker I Offert

{Elektriker I Offert},{Enhagsvägen 7, 183 40 Täby
Enhagsvägen 7, 183 40 Täby 183 40 Stockholm, Täby
Phone: 08-550 043 33
Elektriker sundbyberg hanterar spänningen - Elektriker I Offert

Elektriker sundbyberg hanterar spänningen

Hur ska man själv hantera sin ström och vilken märkning ska mina elprodukter ha?

Det som är viktigt att tänka på är att ström ska hanteras med stor försiktighet och man måste vara helt fokuserad på sin uppgift att kunna hantera det som handlar om allt elektriskt. Att byta en glödlampa är en tämligen bus enkel uppgift som varje vuxen person klarar av att hantera själv. Men när det kommer till att installera golvvärme i ett nytt och fräscht badrum ska man överlåta denna svåra uppgift till en behörig elinstallatör från elektriker sundbyberg. Tyvärr är det väldigt många som tror att man kan installera sin golvvärme alldeles på egen hand som privatperson. Vi lever i tider där alla ska klara sig själva och att det är helt i sin ordning att kunna hantera allt inom hemmet som behöver att renoveras eller installeras. Denna trend att kunna fixa allt i sitt hem har gått över styr när det handlar om att hantera strömmen därhemma. På grund av att ström är inget som man ska leka med, utan det är krafter som måste respekteras. Så man måste man helst överlämna de flesta av sina elektriska problem till en behörig elinstallatör från elektriker sundbyberg.

Elen är en viktig del av vårt liv och att välja rätt elprodukter som är rätt märkta är en trygghet som man inte ska tumma på. Nästan allt arbete med el ska hanteras av behöriga elektriker och vi från elektriker i sundbyberg anser att välja CE-märkta elprodukter kommer att göra ditt liv tryggare.

Elektriker sundbyberg

Elektriker sundbyberg

Välj det säkra före det osäkra

Alla elprodukter som vi har i våra hushåll ska vara CE-märkta. Det är lag på det inom EU.

Det som räknas som elprodukter är bland annat kaffekokare, spisar, hårtorkar, mobiltelefonladdare, lampor och elektriska tandborstar. Så våra liv har många elektriska produkter som gör vardagen enklare på alla sätt och vis. Det är viktigt att investera i rätt elprodukter som är CE-märkta och som fungerar som det ska. Det är tillverkarna som har ansvaret för att produkten ska hålla måtten. Vid produkter som inte är CE-märkta får man tyvärr räkna med att det kan hända att produkten kan börja att smälta eller i värsta fall att börja brinna. Den Europiska kommissionen har ett speciellt upplägg på hur dom CE- märker elprodukter. Allt för att vi som konsumenter ska känna oss trygga med tillexempel vårat nya våffeljärn.

Det ställs också krav på elektriska leksaker som vi ger till våra allra minsta. Men dom kraven är inte lika höga som vi tillexempel har på lampor. En elektrisk leksak får inte börja att brinna och det är lag på att den får bara överstiga 24 volt.

Det finns också märkningar av elprodukter som visar att den skyddar mot fukt och obehagligt damm som ligger och skräpar. Detta kallas för en IP-klassificering. Förkortning står för International Protection och ska fungera som att kunna visa vilka koder som passar till olika kapslingsklasser och kunna visa vilket skydd som passar för olika partiklar och element som det elektriska föremålet kan bli exponerad för. Två olika siffror visar vad som gäller för din produkt. Den första siffran indikerar hur pass tät kapslingen är. Siffran noll menar att kapslingen är helt otät och den allra högsta siffran visar på att kapslingen tål att hantera damm. Den andra siffran talar om hur vattentät kapslingen är. Där står siffran noll för att kapslingen inte alls tål vatten och siffran åtta eller nio betyder att den är vatten skyddad. Vi på elektriker sundbyberg kan gärna informera mera om CE-märkta produkter för ett tryggare och smartare vardagsliv.

En klass för sig

Det finns tre klasser av elprodukter som talar om för oss konsumenter vilket skydd som finns i spänningen. I den allra första klassen är skyddet mot farliga elchocker inte bara baserad på isoleringen utan man har lagt till delar som ska skydda dom delar till jordning. Den andra klassen vill visa oss att säkerheten för elchocker är endast grundad på den befintliga isoleringen. Men det kan också vara så att man har tillsatt extra förstärkning som en täckande isolering eller en säker dubbelisolering. Klass tre menas att skyddet mot elchocker kommer från en skyddstransformator och att själva elprodukten inte förbrukar så mycket ström. Dessa tre klasser ger oss en viktig fingervisning om hur trygga våra valda elprodukter är. Det är en god säkerhet för dig anser vi på elektriker i sundbyberg.