Elektriker I Offert

{Elektriker I Offert},{Enhagsvägen 7, 183 40 Täby
Enhagsvägen 7, 183 40 Täby 183 40 Stockholm, Täby
Phone: 08-550 043 33
Elektriker östermalm tänder stjärnan på himlen - Elektriker I Offert

Elektriker östermalm tänder stjärnan på himlen

Julen är ljusets högtid. Vi pyntar med elektriska stjärnor i varje fönster och hänger upp ljusgirlanger som blinkar i alla tänkbara färger. Men juletider är inte bara mysiga ljus som skapar trivsam och festlig atmosfär. Ljuset kan vara en förrädisk tickande bomb, om inte ljusslingan är CE-märkt. Det är ett välkänt faktum att julen är den högtid som har dom flesta bränder på grund av dålig bevakning av levande stearinljus men också av elektriska dekorationer som inte håller måttet.

Var noga med att grundligt kontrollera dina elektriska ljus när du inhandlar dom till ditt hushåll, vill vi på elektriker östermalm delge till alla våra kunder. Det kommer du att tjäna på. En billig omärkt elprodukt kan bli en kostsam historia om den inte fungerar. Julefriden kommer inte att infinna sig om produkten plötsligt tar fyr eller börjar att smälta.

Vackraste granen i kvarteret

All utomhusbelysning för utomhus granar ska vara CE-märkta och även vara IP-märkta, anser vi från elektriker östermalm. Det är bra om du känner till att IP-märkningen talar precis om för dig hur väl som produkten tål fukt eller damm. Den allra första siffran talar om hur tätt produkten är och den andra siffran ger dig ett bevis på hur vattentätt den är. Där står nollan för att denna produkt är inte alls tätt och den högsta siffran nummer nio visar dig att denna slinga tål vatten och fukt, och kan vara duglig att pynta med i din stora trädgård eller hålla för snöstormar på din lilla balkong.

När du packar upp dina juleljus som ska vara till en utegran så måste du kontrollera att lamporna är hela. När elektriska ljus ligger på en vind eller liknade är det lätt hänt att själva plasten som ska vara ett skydd för lampan kan börja att torka. Förra årets lampor till granen kan också vara ansatta av vädret och då är det dags att köpa nya som kan lysa upp årets gran inför den stundande högtiden. Om du inte vill köpa nytt så måste man vända sig till en elektriker som kan hjälpa dig med denna uppgift. Det är inte ett arbete för dig som privatperson att kunna hantera på alldeles egen hand.

Elektriker östermalm

Elektriker östermalm

 

När du köper en elektrisk slinga där lamporna inte alls går att byta ut så finns det bara en väg som du kan gå om en lampa eller två är trasiga. Och det blir till att kasta den, anser elektriker östermalm till sina kunder. Annars kommer det bli en hög risk att slingan kommer att drabbas för överhettning och allt kommer att börja att brinna. Det finns också risker för att slingor kan bli för heta om man placerar julpynt alltför nära en varm lampa.

Vi från elektriker Stockholm vill informera alla att se över sina granbelysningar innan man monterar upp dom.

Agera aktiv konsument

Var lite jobbig i affären och fråga om allt du undrar över när du ska handla elektriska stjärnor, belysningar och julgransbelysning. Det kommer du att tjäna på. Men handla då gärna i butiker där du får svar på alla dina frågor. Om du inte får några vettiga svar tillbaka, så har du hamnat i en affär där personalen har fått en alltför dålig utbildning och har inte tillräckligt goda kunskaper för att kunna informera dig som kund inför dina kommande köp. När du handlar ifrån nätet är det också viktigt att veta att din produkt är ordentligt CE-märkt. Om du har frågor innan köpet ska du kunna mejla eller kunna ringa upp kundservice som ska kunna svara på frågorna. Det gäller samma sak här som i en vanlig butik. Om svaren inte dyker upp så är det bäst att gå vidare och söka sig till en mera seriös butik på nätet. Din säkerhet måste alltid gå först och även om det kan verka banalt med att fråga ut butikspersonal om deras jul produkters säkerhet, så visar statistiken att så inte är fallet. Förra året kunde Elverket slå fast att 45 procent av alla ljusbelysningar hade någon typ av fel.

Tänk på när du ska hänga upp den klassiska stjärnan i fönstret som brukar vara tillverkad i pappers material, så vill elektriker östermalm tipsa om att glödlampan ska vara precis i mitten av stjärnan. Om glödlampan trycker i mot materialet kan det lätt bli varmt och det kan faktiskt bli väldigt farligt. Vidare vill vi tipsa om att den elektriska adventsljusstaken som står i varje fönster vid juletiden ska stå fritt och inte varken beröra gardiner eller krukväxter.

Håll alltid uppsikt över dina elektriska julprydnader så att julen blir till en vacker och upplyst högtid.