Elektriker I Offert

{Elektriker I Offert},{Enhagsvägen 7, 183 40 Täby
Enhagsvägen 7, 183 40 Täby 183 40 Stockholm, Täby
Phone: 08-550 043 33
Elektriker helsingborg håller blixtkontroll över vädrets makter - Elektriker I Offert

Elektriker helsingborg håller blixtkontroll över vädrets makter

Vädret är alltid en säker källa till att starta upp konversationer. Många tycker att prat om väder tillhör oviktiga saker och något som man drar upp när samtalen blir stela. Vi från elektriker helsingborg vill gärna informera att prat om väder och vind kan faktiskt rädda liv. Att införskaffa sig kunskap om väder är viktigt, därför ett åskoväder på sommaren kan orsaka strömavbrott och kan äventyra din säkerhet, om du inte vet hur du ska agera när åskan börjar att mullra över ditt huvud.

I elens begynnelse

Det är inte bara elektriker i helsingborg som har kontroll på elen, utan även redan dom gamla grekerna hade kännedom om elektricitet. Blixtrar på himlen när det åskade förtrollade även människor förr i tiden och grekerna blev hänryckta av naturens egna elektricitet som sprakade och lyste med intensiv kraft över himlen vid dåligt väder. Både vackert och skrämmande på en och samma gång. I Grekland var åskan ett tecken på att gudarna var arga och i Sverige var det guden Tor som skapade åska med sin hammare. Sedan kom den grekiska filosofen Sokrates på att detta inte var ett verk av gudar utan mer ett naturligt inslag i naturen.

Mullrande åska och sprakande elektricitet

En grekisk filosof som hette Thales utförde ett mycket smart experiment. Han tog en bärnsten och gnuggade den kraftigt mot ett tygstycke. Han märkte att bärnstenen fick kraft och drog till sig andra material till sig. Det var det testet som ledde till att ordet bärnsten fick namnet elektron. Sedan kom andra duktiga forskare på att det minsann fanns två olika slags elektriska krafter. Det är dom som heter positiva och negativa laddningar. El rör på sig hela tiden i laddade partiklar. Dessa laddningar kallas för protoner och har dessa positiva och negativa laddningar som omsluter atomens kärna. Om två lika laddningar möts så händer det absolut ingenting. Men om en positiv och en negativ laddning möter varandra så kommer krafter att frigöras och elen kommer att spraka loss.

Vissa material leder strömmen bättre än andra. En magnet är en bra strömledare och elen som finns i våra hus brukar transportera i rör som är gjorda av metall som rör sig smidigt mellan atomerna. Plast är inte alls lämpligt att ha i närheten av ström.

elektriker helsingborg

elektriker helsingborg

Investera i elsäkerhet

När åskan är ute och far som värst är det väldiga spänningar i luften som uppstår. När blixten slår ned kan elen slås ut totalt i ditt hus eller i stora bostadsområden. Man ska som person ha en stor respekt för åskan och ta det med stor försiktighet när vädrets makter visar sina största krafter. Att vistas ute kan medföra visa risker och om blixten råkar slå ned i elektriska ledningar kan det bli en överspänningsvåg som letar sig rätt in i ditt hus. All utrustning som är direkt kopplad till elen är väldigt känslig för åska. Även telenätet är i fara. Detta kallas för att krypströmmen uppstår. Det är därför bara bra om du kan försöka att avhålla dig från att prata i telefoner när åskan är ute och härjar på himlavalvet. Dra därför ut alla stickkontakter när åskan går som hör till bland annat datorer och teveapparater. Vi på elektriker helsingborg vill gärna tipsa om att det är väldigt bra om du kan tänka på att dra ut alla kontakter när du vet med dig om att du ska vara borta en längre tid. Det är en god säkerhetsåtgärd för ditt boende. När du befinner dig utomhus när det åskar och blixtrar ska du snarast söka dig inomhus. Att befinna sig på ensliga fält är inget som man ska utsätta sig för. Åskan söker sig alltid till den högsta punkten och på det ensamma fältet blir en människa blixtnedslagets första träffpunkt. Bada heller inte när åskan går. Vattnet leder strömmen och kan vara en direkt dödsfälla. Håll dig även borta från metallstängsel vid åskoväder. Därför att strömmen kan leda blixten på väldigt långa sträckor.

För att skydda ditt hus kan ett överspänningsskydd installeras av elektriker  i helsingborg . Du ska även ha jordfelsbrytare från elektriker helsingborg som kommer att känna av om krypström skulle leta sig in i huset.

Ha alltid respekt för åskan och följ med i väder analyserna så att du ligger ett steg före kommande oväder.